Metalci za upokojence

Glasbena skupina je v letošnji akciji Manj svečk za manj grobov pomagala zbrati denar  za nakup EKG aparata in defibrilatorja za Dom starejših občanov Polde Eberl – Jamski Izlake.

Člani banda so sodelovali pri organizaciji in izvedbi dobrodelne akcije s katero želijo zmanjšati pretirano uporabo sveč ob dnevu spomina na mrtve. Chaosstar so med pobudniki akcije, ki je potekala že tretje leto zapored in je v Zasavju naletela na dober odziv.

Prostovoljci so 1. novembra na šestih pokopališčih v Zagorju ljudem nudili možnost, da denar za nakup sveč podarijo za dobrodelne namene, v zameno so prejeli zastavico sočutja. Tako so zbrali 6.287 €, ob pomoči občine ter ostalih sodelujočih je končni znesek narastel na 8.449 €, 23 % več kot lani.

V letih 2009 in 2010 so Chaosstar s sodelovanjem pri Svečki pomagali zbrati 10.000 €. Denar je bil namenjen Onkološkemu inštitutu v Ljubljani za raziskave rakavih obolenj in za nakup defibrilatorjev za Zdravstveni dom Zagorje ob Savi.
Chaosstar se zahvaljujejo vsem darovalcem, ki so s svojim prispevki podprli slogan akcije: »Pomagajmo tistim, ki še živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo.«

Leave a comment

Your email address will not be published.

*želim prejemati brezplačne e-novice